5 macho helsetips

Mannfolk flest er generelt dårligere til å fokusere på helsa enn det kvinner er. Vi går sjeldnere til legen, lever mer usunt og tar større risikoer. Vi lever til og med kortere enn det damene gjør. 

Det er mange ting som truer mannens helse, fra fedme til utfordringer med prostata: Så er det virkelig femi å være opptatt av sunnhet og livsstil?

Nei, her er 5 tips som kommer til å gjøre deg til en bedre og sunnere mann. Ekte mannfolk tar nemlig vare på seg selv. 

1. Besøk legen en gang i året

Menn oppsøker legekontoret MYE sjeldnere enn det kvinner gjør, faktisk sier hele 9 av 10 menn at de ikke vil plage legen sin hvis de ikke har et alvorlig problem. Noen mener dette skyldes dype kjønnsroller, og at menn ikke er oppdratt til å ta vare på sin egen helse. Men det betyr også at menn oppdager alvorlig sykdom for sent, eller ikke i det hele tatt. Så mann deg opp, og ta den årlige helsesjekken. Legen er til for å brukes

2. Spis som en jente

Biff og fett og salt er digg og mandig – men virkelig smarte mannfolk spiser heller sunt, og større mengder av det som mange ser på som jentemat; 

  • Fullkornsprodukter som brun ris og fullkornsbrød
  • Fiberrik mat som bønner 
  • Fersk frukt og grønnsaker
  • Magert kjøtt som kylling og mager kjøttdeig
  • Fet fisk som laks

Gjør du disse kostholdsendringene, blir det nemlig mye enklere å endre neste punkt: 

3. Nei, så tjukk du har blitt

Har du noen gang målt livvidden din? Hvis du måler over 1 meter rundt livet, har du mye større sjanse for å få hjertesykdom, diabetes eller problemer med gallen. Og du føler deg kanskje heller ikke så fet med en slik livvidde? For de aller fleste mannfolk sniker kiloene seg på med alderen – så kutt noen kalorier hver eneste dag, og finn et treningsopplegg du trives med. 

4. Ikke bli så forbannet

Alle kjenner vel en gretten, gammel gubbe. Men blir du fort irritert? Kan du eksplodere for de minste ting? Da kan du faktisk være deprimert. Menn er tradisjonelt dårlige til å snakke om følelser, og kort lunte er et symptom på klinisk depresjon. Det første og aller beste du kan gjøre, er å snakke med noen. Det er ikke farlig å vise litt svakhet. Det gjør deg faktisk til en bedre mann.

5. Plei prostata!

Prostata er ett av de viktigste organene for mannens helse, og har en rekke funksjoner i kroppen. Derfor er det så viktig at alle mannfolk tar var på den: Sørg for å ha et kosthold som inneholder lykopen, sink og selen. Lykopen finner du for eksempel i tomat. Du kan også ta et kosttilskudd som ProstaCare som inneholder alle disse virkestoffene. Og husk den årlige legevisitten.

Lykopen bidrar til å opprettholde en sunn prostata, og å redusere oksidativ skade på prostataceller og vev. Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, samt normal kognitiv funksjon. Selen bidrar til normal spermatogenese (utvikling og modning av sædceller). 

Prøv ProstaCare i 60 dager, og se hva det gjør med prostatahelsen din: Bestill nå til halv pris!

Prøv ProstaCare i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.