Om prostata, urinlekkasje og inkontinens

Er du mann og har opplevd ubehag med å holde på urinen? Det kan skyldes så mangt, og er vanligere enn du kanskje tror: Hele 1 av 4 menn over 40*, har opplevd dette. 

Når prostata begynner å vokse

Prostatakjertelen er ett av de viktigste organene i den mannlige kroppen. De fleste vet at den produserer sekretet som blir til sæd, men visste du at denne lille kjertelen også vokser gjennom hele livet ditt? 

Når du er i tjueårene veier den rundt 18–20 gram, men for enkelte av oss kan prostata vokse til å veie nesten 500 gram når vi blir eldre. Det er ikke nødvendigvis farlig, men en forstørret prostata kan forårsake ubehag.

Kan du ikke holde på urinen?

Du har konstant følelsen av at du må late vannet, men rekker ikke raskt nok frem til toalettet. Resultatet er ofte små eller store skvetter Dette kan skje ved for eksempel forstørret prostata.

Hva betyr å være inkontinent?

Urininkontinens betyr rett og slett ufrivillig urinlekkasje, og er en tilstand som forekommer i mange ulike former. Men de to vanligste typene er: 

Urgeinkontinens: Plutselig og sterk trang til vannlating. Dette kan ofte ende i store urinlekkasjer fordi man ikke klarer å avbryte den ufrivillige vannlatingen.

Drypp: Den minst alvorlige inkontinensgraden for menn. Dette er etterdrypp etter toalettbesøket. Blæren føles tom, men når man så kler på seg og kommer i bevegelse, drypper siste rest av urinen ufrivillig. 

Andre typer inkontinens er:

Overløps-inkontinens: Ufrivillig lekkasje ved full blære, ofte forårsaket av problemer forbundet med en forstørret prostata. 

Stressinkontinens: Lekkasje av urin i forbindelse med hoste, nysing eller andre aktiviteter som øker trykket inne i bukhulen. Som regel små mengder urin og vanligst hos kvinner.

Les mer: 5 tegn ved vannlating du må være obs på!

Hvordan forebygge inkontinens?

Unngå hopping, løping og tunge løft som gjør at du må holde pusten. Du kan fortsatt trene styrke, men med assistanse fra en fysioterapeut eller instruktør som kjenner til utfordringer ved inkontinens, til å finne et riktig pustemønster.

For å ivareta en mest mulig normalt fungerende prostata er det blant annet viktig å få i seg næringsstoffer som lykopen, sink og selen. Spesielt når menn blir eldre, er det disse næringsstoffene prostata trenger for å holde seg sunn. Lykopen finner du for eksempel i tomat og bidrar til:

  • Å opprettholde en normal og sunn prostata
  • Å redusere oksidativ skade på prostataceller og vev
  • Å holde DNA-et intakt i prostatavevet

For å være på den sikre siden kan du også benytte et kosttilskudd som ProstaCare, som garantert inneholder alle disse virkestoffene (inkludert 6 mg lykopen). Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, samt normal kognitiv funksjon. Selen bidrar til normal spermatogenese (utvikling og modning av sædceller). 

Hvorfor alle menn bør spise lykopen
Lykopen, som du finner i tomat, oprettholder en sunn prostata.

Hvordan bli bedre?

Det er heldgivis flere måter du kan forbedre blærekontrollen din på. Men den de viktigste er å ta en undersøkelse hos legen din, slik at dere kan komme frem til en god løsning for akkurat din situasjon og redusere risikoen for mer alvorlige sykdommer.  

  • Å få diagnostisert og behandlet en forstørret prostata hjelper mange.
  • Du bør styrke muskulaturen ved hjelp av bekkenbunnsøvelser. 
  • Du bør begrense inntaket av alkohol og koffein. 

Det er ikke noe å være flau over 

Men det viktigste er kanskje å fjerne stigmaet blant menn om inkontinens. Tallenes tale er klar: Dette er et problem mange sliter med, og det er ingen grunn til å skamme seg over å miste kontrollen på blæren. Det er en naturlig og helt uforskyldt lidelse.

Se hva ProstaCare gjør med prostatahelsen din:

FRI

PORTO

SIKKER

BESTILLING

RASK

LEVERING

Prostacare form #1

Prøv Prostacare i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i
60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto.
Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager
om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

*Basert på en undersøkelse utført av SCA i 2012  i USA, Storbritannia, Tyskland, Italia, Russland og Mexico.